Organisaties

Xenias richt zich op organisaties in zorg & welzijn. Opdrachtgevens zijn onder andere KWF Kankerbestrijding,  de Raad voor de Volksgezondheid (RVZ), de Integrale Kankercentra, de NFK (Nederlandse Federatie voor Kankerpatientorganisaties, bekijk bijvoorbeeld presentatie 10/10/09  workshop sociale media),  Zorgbelang Nederland oa projectleider landelijk sociale netwerk Deeljezorg.nl),  het Centrum Jeugd en Gezin Tilburg, het kenniscentrum Calibris, de provincie Noordbrabant, Transvorm, het Amphia ziekenhuis (bekijk lezing) en internetbureau WebPower (bekijk lezing 10 juni 2009).

Opdrachten: programmamanagement/kwartiermaker Programma KankerNL (momenteel), projectmanagement, dagvoorzitter, spreker Health 2.0, advies rondom inrichting en organisatie van internet, gebruikersonderzoek, health 2.0 vraagstukken, social media, ontwikkeling van internetstrategie, aanvragen subsidies (bv VSBfonds), opbouw van 'communities'.

Bartho Hengst werkt met zorgaanbieders, adviesbureaus, stichtingen, patientenorganisaties en (landelijke) verenigingen. Hij is als vrijwilliger ook actief voor de Nederlandse Vereniging voor eHealth NVEH.